Voorziening door God

Voorziening door God

Een flink aantal jaren terug was ik bezig met de voorbereidingen om te gaan trouwen. We hadden kosten uitgezocht, budgetten gemaakt en betalingen gepland.
Midden in alle bezigheden komt er ineens een rekening die we niet verwacht hadden en waar we op dat moment ook geen geld meer voor hadden. Ik ben altijd iemand geweest die zorgvuldig was in alles betalen, vind het ook mijn Christelijk plicht om alles op tijd te betalen, maar zag even niet hoe ik dit voor elkaar moest krijgen.

We hadden net een aantal preken gehoord over hoe we God mochten vertrouwen met alle grote en kleine noden. Er was geen nood te groot of te klein om voor God te brengen en om zijn hulp te vragen. Dus ik heb op dat moment tegen God gezegd: “Heer, U weet dat ik deze rekening graag zou voldoen, maar ik weet even niet hoe. Ik geef deze aan U, wilt u hiervoor zorgen?” En ik legde de rekening boven op de kast en ben verder gegaan met mijn dagelijkse dingen. Elke keer als er twijfel of angst op wilde komen zei ik “Nee, God heeft beloofd dat hij in al onze noden zal voorzien!”
Een aantal dagen later, het was zondagmiddag (en dit was nog in een tijd dat er geen winkels en bedrijven open waren op zondag!), werd ik gebeld door een uitzendburo waar ik jaren daarvoor voor had gewerkt. Zij hadden nog reserves van mij staan, of ze deze alsjeblieft mochten uitbetalen? Ja hoor, dat mocht wel van mij!
Een dag of 2 later kreeg ook mijn aanstaande man uit een totaal onverwachte hoek wat geld. Samen was het net een aantal gulden meer dan het bedrag van de rekening die we moesten voldoen. Het was God die tegen ons zei: “Ik voorzie niet alleen, Ik geef overvloed”. We kregen immers meer dan we nodig hadden.
En hoewel er meerdere tijden zijn geweest dat we even financieel rustig aan moesten doen, hebben we nooit meer om voorziening hoeven vragen, het was er altijd.
Maar zo was ons geloof ook, uit ervaring, dat God zou voorzien.

 

Geschreven door: Monica

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.